Когато във вечната нощ
слънчев лъч се прокрадне,
не се страхувай от него,
в себе си скрий го.
Когато самотата внезапно си тръгне
и вземе сълзите със нея,
не се страхувай да се засмееш,
запомни този смях.
Когато в празнотата
на твоя тъжен живот
радост цветна дойде,
не я гони, запази я.
Когато животът ти е даден,
живей го, не умирай приживе.
Когато ти се дава миг на радост,
изживей го, не го изпускай само
защото си свикнал да си тъжен.
Просто живей си живота -
втори шанс едва ли ще имаш!
© Илияна Стефанова Todos los derechos reservados