3 nov 2011, 14:28

Живот на длан 

  Poesía
611 0 9

Живот на длан

 

На Мили

 

 Днес държиш живота си на длан

и сама редиш самотните постели.

Болката във мрака е закон,

но само миг в невидимите двери.

 

Така реши, с усмивка затаена,

да стигнеш и до нощните звезди.

Цял живот ръцете ти не спряха

да се трудят и упорстват до зори.

 

Книгата за тебе бе вестител,

със знания за бъдна светлина.

Успехите ти бяха ускорител,

за вечни благодарствени слова.

 

С теб горди бяха шумните редици,

на училищни рояци с шепа смях.

С диплома от хиляди шестици,

наблюдаваха те всички, аз съзрях.

 

Дори стъпките ти бяха великански,

израстваше напред със часове.

Знанието донесе ти победа,

изкачвайки и чужди върхове.

 

Но днес държиш живота си на длан,

поела тежко сърп от угризения.

В мислите ликуваше ли химн,

или красиви думи бяха изкушение?

 

Вярваш ли в живот на чудеса

или болка тясно в тебе се е скрила.

По- труден е животът пред смъртта,

но пътят е един единствен, мила!

 

23.септ. 2009г.

 

 

 

 

© Галена Върбева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??