26 abr 2018, 10:50

Животът цвят 

  Poesía » Filosófica
406 2 4

Животът всъщност се повтаря

във всеки ден и всяка нощ.

Врата понякога отваря

да пусне шепичка разкош.

 

И с обръча ни здраво стяга –

вгорчава белите ни дни.

И радостта от нази бяга –

чертае скръбни съдбини.

 

Но дребни радости във дните

зареждат нашия стремеж

за стигане на висините –

на дните вкусния пълнеж.

 

Че радост щастието наси

и овкусява този свят.

Тук няма място за въпроси

дали красив е всеки цвят.

 

Цъфти животът, прецъфтява

и тича от сезон в сезон.

Тъгата с радост съвместява

за нас в житейския вагон.

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??