29 abr 2018, 1:34

Живя ли? 

  Poesía » Filosófica
495 2 2

Живя ли?

 

Ти опита ли да галиш вятъра,

улови ли го с протегната ръка,

окъпа ли се в огъня на залеза,

миг преди да слее се с нощта?

 

Във хладната роса поне веднъж 

осъмна ли,

живя ли с пълни дробове,

от страстни мигове будува ли,

в любовен пламък потопи ли се?

 

Отпи ли глътка ти неземна сладост,

раздели ли и сърцето си на две,

посрещаше ли утрините с радост, 

тъй както радва се едно дете?

 

Живя ли питам, диша ли,

остави ли и спомени след теб,

запали ли искрица пареща?

Живя ли?

Обича ли поне едно сърце?

© Весела Маркова Todos los derechos reservados

Когато въпросите са риторични

и изводите "болят"!

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??