16 abr 2014, 0:25

Живял съм! 

  Poesía » Filosófica
462 0 2

I.
 Родил съм се тогава като нещо свято.
И цял живот на святости съм устоял.
Но в края всичко ще ми бъде непонятно.
Макар че всичко вече съм видял...

 И мислите ще отлетят от мене като ято.
И ще се разградя в пръстта, защото съм от кал.
И всичко дето някога съм бил ще е с забрава слято.
Дори от себе си на всички да съм дал...

 Обичал съм и мразил съм безкрайно.
И черно гледал съм се, и съм бил и бял.
Но нищо в мен не ще остане трайно.
Какво като съм някога живял...?!

II.
 Горял съм в' вдъхновение пожарно.
Самозабравил се наследник на Дедал.
И давил съм се в съжаление коварно.
Душата си на морското предал...

 Човек бях в дишането постоянно.
За всеки удар на сърцето си съм пял.
И всичко чувствах, и съм мислил непрестанно.
Във всички чувства диво съм крещял...

 Обичал съм и мразил съм безкрайно.
Разпадал съм се в мен, ала съм бил и цял.
Живял съм в всичкото напълно крайно.
Какво като съм някога умрял...?!

© Северина Даниелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??