5 dic 2021, 9:32  

Като видение на Пушкин... 

  Poesía » De amor
569 0 2

Като видение на Пушкин

прииждаш в стаята ми ти…

Наяве ли, илѝ на ужким

пред мен са милите черти?!

 

Като мираж, въздушно лека,

без тленно тяло си почти,

ако измама си, то нека

душа с измама да лети!

 

То май че чак от памтивека

безброй измамнички мечти

избавят някак си човека

от всекидневни теготи.

 

Готов съм като шепа стружки

да хвърля всичките мечти,

да ги погазя като шушки,

ако поискаш само ти!

 

Обичам те, но не на ужким,

макар в очите да блести

безгрижие, с каквото Пушкин

е любил милите черти!

 

Обичам те и то навеки –

като Есенин може би?!…

Не може тъй да люби всеки –

с готовност да мени съдби!

© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??