7 sept 2017, 12:25

Кафе 

  Poesía » De amor
404 4 3

КАФЕ

 

Със захар поръсвам езика ти.

Сметана поливам без свян.

А поканата за кафето ти,

извинявай май криво разбрах.

Горчиво и сладко, но с аромат

на пристрастяващо силна стихия,

и бърз, неочакван обрат,

и в главните роли сме ние.

Дрезгав и бодър дочувам гласа ти

и е натра̀пчиво силен на  вкус.

Във него, обаче до едно сетивата ми

безразсъдно потапят се, врят и кипят.

Горещо е, чак и изгарящо

и в бързината и ние не спим, 

защото изстине ли в чашата

оставя там тъмни следи.

Но всъщност...

Нага̀рчаш ми само на съмване

когато в мъглив полумрак,

ароматните нотки в устата ти

си тръгват с горчив послевкус.

 

© Весела Маркова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Истинското кафе ободрява...
    Дано не си пила ерзац!
    Поздрави за написаното от теб!
  • Веси, приготвила си едно страхотно силно кафе. Освен това е страстно и пристрастяващо, повече от кофеина в него. Поздрави за красивото сътворение!
  • Вече пих кафе, но след този стих май ще изпия още едно.
    Поздрави, Весе
Propuestas
: ??:??