22 jul 2009, 1:00

Кажи ми 

  Poesía » De amor
684 0 6

Кажи, ще ми отвориш ли вратата,

ако почукам в някоя тъмна нощ,

край теб да разлюлея тишината,

спокойствието, скъпия разкош?



Заради мен, премръзнала и жалка,

ще сложиш ли в камината дръвце,

като на мокра езерна русалка

ще подадеш ли двете си ръце?



Кажи ми, обич скъта ли сърцето,

или и тя до края догоря?

Щастлив или нещастен под небето

по пътя на живота си вървя?



Бих искала при теб да вляза тихо,

в ръка да вземеш моите ръце,

да спра за миг и да ти се усмихна.

От вятъра довеяно перце



отново с вятъра да литна лудо,

щом ти  се колебаеш да решиш.

 

Кажи, да се надявам ли на чудо,

 

или все едно дали грешиш.

 

 

Гинка

© Гинка Гарева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??