19 mar 2007, 15:25

Кажи ми майчице 

  Poesía
669 0 6

Кажи ми, майчице, каква е тая мъка,
дето нощем ме души?
Кажи ми, майчице, каква е тая орис,
дето пълни ми очите със сълзи?
С любов родила си ме, ала, я ме виж:
без капка сила и безгласен вик!
Къде е, майчице, в сърцето радостта?
Къде ли, майчице, да търся любовта?
Железен обръч стегнал е душата
и не отпуска я! - да е проклета!
Съдба орисница или Господня воля,
на дявола измислица ли? Що да сторя?!
Как, майчице, сълзите да избърша?
Как болка и обида да загърбя?
Как, мамо, с прошките да продължавам
като сила никаква не ми остана?
Кажи ми, майчице, с какъв повой си ме повила?
Кажи ми, майчице - с тегло ли ти си ме родила?
Кажи ми, майчице - къде е любовта?
Кажи ми, майчице - защо съм все сама?

© Шопландия Софийска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??