5 sept 2010, 22:00

Кажи ми, облаче... 

  Poesía » De amor
598 0 3

Кажи ми, облаче – самò на небесния шир,

виждаш ли някъде по света любовен мир?

 

Далеч оттук – да е самотен някой има ли?

Лекарства за успешна любов взима ли?

 

Кажи ми, облаче, мога ли и как да я върна,

искам с ръцете си пак силно да я прегърна...

 

Самотата ли ще ми бъде приятел верен,

тъжен да вървя по избрания път черен.

 

Кажи ми, облаче, моята обич ли е грешна

или истинската любов не е толкова спешна?

 

Тя вече забравя всеки топъл спомен за нас,

а аз помня всяка секунда, минута, всеки час...

 

Кажи ù, облаче, тези последни думи от мен:

не за любов – за самота аз съм роден!

© Никица Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??