15 ene 2017, 22:58

Как изчезнаха белите вълци 

  Poesía » Otra
460 5 6

КАК ИЗЧЕЗНАХА БЕЛИТЕ ВЪЛЦИ 
Р. Чакърова 

 

До вчера кънтеше смехът ти 
в качулки на облаци сприхави, 
а белите вълци по пътя 
вървяха към своето никъде 

 

и светеха страшно очите им, 
когато съзираха плячката. 
Ти вплиташе пръсти в косите ми 
и дълго от щастие плачехме... 

 

От днес тишината царува 
и овчето време настана. 
И спомен, че тебе целувам 
под тежките преспи остана. 

 

Ръцете ти бавно изстинаха,
а бурята бясно препусна, 
раздухвайки всякакво минало 
и скри се във думи и устни... 

 

Стотици причини без поводи 
навеки в ума ми заспаха. 
И всички въпроси без отговор 
с гласа на небето се сляха. 

 

Лондон, януари 2017 '

© Rositsa Chakarova Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??