23 ago 2023, 17:43

Как трудно е да бъдеш Муз (или как останах без китара) 

  Poesía » De humor
576 2 15

Загледах аз красива поетеса,

а тя покани ме на соаре,

изгладих риза и перчема сресах.

С китара, две бутилки каберне

 

стоя пред портите познати

решен да го играя Муз,

написах текст по две сонати,

един с пищов, друг даже наизуст.

 

Посреща ме мадоната шармантно,

присядаме на мекия диван,

наливам аз от виното галантно

и всичко сякаш е по план.

 

Опъвам струни, глас дере небето,

покрай луната свалям ѝ звезди

и май ми вързва общо взето,

понеже малко се и понапи.

 

Но тъкмо съм на гранд финала,

предчувствам предстоящия ни грях,

уста отвори като луда хала

и в страшен филм за миг се озовах.

 

Ръмжи момата, диво съска,

с апломб ми сочи към вратата,

усетил краят в наш'та връзка

панически си плюх на чукалата.

 

И ето ме, спасил перчема

запалвам сетната цигара,

ще ида друго вино да си взема,

но що е Муз останал без китара...

 

 


По "Какъв ли Муз, ме тъй подкокороса?" от Patrizzia (Надежда Ангелова)

https://otkrovenia.com/bg/stihove/kakyv-li-muz-me-tyj-podkokorosa

© Веселин Банков Todos los derechos reservados

Блещукат пред очите ми звездички,
какъв ли Муз, ме тъй подкокороса*?
Та до зори играхме си - на жмичка,
а днес стихът съвсем се захароса.
Донесъл беше вино и китара, ...
  1102  16 
Жена с характер казват съм била.
Измислици! Та аз съм тъй добричка!
И само в полунощ летя – с метла,
и сова е любимата ми птичка.
И котаракът ми – ела го виж, ...
  319 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??