12 mar 2009, 16:00

Какво? 

  Poesía
435 0 1

     КАКВО?

 

Какво, че тръгнах бос -

нозе, целите във рани?

Не станах никога Христос,

разпънат от чужди закани.

 

Отдавна изкачих Голгота,

носих кръста цял живот.

Бих се за всяка връхна кота.

И всеки ъгъл беше ешафод.

 

От дим и алкохолни пари -

над мен разпятие виси.

С ръце огънати от твари -

уморени гаснат моите ресни.

 

Във шумни кръчми и локали,

още търся вярата си свята.

Разпънат от безброй провали.

Песента ми - не е изпята.

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??