Добро е да помагаш,
добро е и да даваш
на земята чистотата,
на небето - красотата.
Добро е
да помагаш на цветята,
да помагаш на децата
да не се загубят,
да не се заблудят.
Представете си зеленина
в нашата светла страна.
Цветята да греят,
като нас да лудеят,
а пък реките
да са като жените -
да внасят лъч светлина
в нашите чисти сърца.
Дъгата – пъстра и красива
да не бъде тъй свенлива.
Да има калинки –
малки балеринки.
През зимата
комините да пушат,
а реките да ни слушат,
да чакат шепота на пролетта,
да не пускат студ
във нашите сърца.
Вилислава Дачева – 6 клас
© Ученици Todos los derechos reservados
Поздравления за стиха, Велислава!