May 25, 2010, 9:51 PM

Какво е добро? 

  Poetry
1036 0 2

                

 

Добро е да помагаш,

добро е и да даваш

на земята чистотата,

на небето - красотата.

Добро е

да помагаш на цветята,

да помагаш на децата

да не се загубят,

да не се заблудят.

Представете си зеленина

в нашата светла страна.

Цветята да греят,

като нас да лудеят,

а пък реките

да са като жените -

да внасят лъч светлина

в нашите чисти сърца.

Дъгата – пъстра и красива

да не бъде тъй свенлива.

Да има калинки –

малки балеринки.

През зимата

комините да пушат,

а реките да ни слушат,

да чакат шепота на пролетта,

да не пускат студ

във нашите сърца.

 

 

 

                         Вилислава Дачева – 6 клас

© Ученици All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Добро е, ако можем да направим така, че да няма студ, в никое чисто детско сърце.
    Поздравления за стиха, Велислава!
  • Колко правилно разбираш доброто и така красиво си го описала! Чисто сърце си! Браво!
Random works
: ??:??