С години прахосваме сили и време
в измислени битки и страсти.
Опитваме всичко в живота да вземем:
пари и любови, и щастия.
Съсипваме нерви и мозъчни клетки
в съвсем маловажни дилеми.
Завиждаме, мразим, правим си сметката,
решаваме сложни проблеми.
Създаваме разни безумни фетиши
и лижем подметки и задници.
Забравихме вече свободно да дишаме,
не знаем почивка и празник.
Дошли сме и пак си отиваме голи,
но често от алчност забравяме.
Разчистваме сметки, бесим и колим,
мечтите без жал изоставяме.
Какво ни е нужно да бъдем щастливи?
Хляб. Покрив. И хубава книга.
Случайният факт, че сме тук и сме живи...
Любов... Но защо не ни стига?!
© Нели Вангелова Todos los derechos reservados