2 may 2015, 19:13

Какво е тя 

  Poesía » De amor
366 0 0

                                                      Какво е тя

 

 

Любов! Какво е тя?

Кой ти я изпраща?

Ти ли безнадеждно я търсиш?

Не, не искам аз да прося.

Може би тя в самият тебе царува?

И се разхожда по снагата ти

и в миг те грабва за сърцето,

за душата и оставаш без дъх.

Но защо не те обгрижва

през цялото време?

Защо се появява само когато

тя си поиска?

Тя не се събужда сама.

Тя чака да се появи

 огледалният ù образ.

И тогава...!

Тогава избуява и нахълтва в гърдите ти,

прави сънят ти неспокоен,

нетърпеливо те кара да се вглеждаш

в себе си.

Толкова силно чувство е любовта,

че ти изгаряш и светиш в мрака

на своя живот.

Ако не я доловиш ще отлети

тази чародейна топлина.

А после умираш от сивотата на своя ден.

Какво са чувствата на любовта?

И как живеят тези, които мразят?

Любов!... Какво е тя?

Може би всичко, за което човешката

същност бленува и живее?

И ако я съхраниш и тя да се прелива

от тебе в него и обратно.

Може би това е любовта.

 

 

 

© Йонка Янкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??