27 may 2012, 17:53

Какво е времето 

  Poesía » Filosófica
909 0 18

Какво  е  времето - клошар на чувства,

изхранващ се със  хвърлеите  вечност -

дали  опитва  свободата с  устни,

или   дроби си къшеи  човечност...

 

Усеща ли в душите ни как вие,

завихрило и сетните ни страсти

и барабан с мечтите ни как бие

в  житейския ни неуморен кастинг...

 

Не  вижда ли  - любовите ни  удрят

със поривния  устрем на комети

и дните ни – от раните по-мъдри,

пак вярват, че безкраят  ярко свети...

 

Или  е  хитър,  алчен шарлатанин,

задигнал  златни  кюлчета безумие

със ловките  си неусетни длани  

от миг богатство,  скътан помежду ни.

 

 

 

 

© Михаил Цветански Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??