24 dic 2008, 9:40

Какво от това, че мога да дишам 

  Poesía
648 0 3

Опитах се да дишам отново,
когато прокажените са ранени,
опитах се да съм друга, престорено нова,
както птиците твърде рано отлетели...

И пак се вмъкнах в мислите
на едно застояло сърце,
като в късните приказки,
преразказвани само с ръце...

Исках нови редове да напиша,
ала пак за раните мълвя,
какво от това, че мога да дишам,
като в очите си друго чета.

И другата в мене ласки чертае,
оставя отпечатъци по чужди пътеки,
какво че отново сърцето нехае,
прости ми Боже, за днес, за утре, во веки!

Нали още мога да дишам
и умело се стремя да съм нова,
когато другата по листите пише,
щом празно е шишето с отрова.

И когато се будя от своите писъци,
защото пак потънала съм от въздишки,
когато търся си името в хиляди списъци,
на едни загубени човешки нишки...

И губи се след мен хоризонта,
когато отрано пометне небето,
какво че умея да съм нова,
когато нехае след мене сърцето...

© Ди Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??