* * *
Какво си ти?
Огледай се наоколо.
Маса - стол... няколко предмета и...
Ти си там!...
Какво си ти?
Парче месо... Което ходи!
Съществува по незнайни правила...
Изкарва някакви парици...
Животът ти е свързан за това...
за глътка въздух, за водата и... лъжицата!
Защо?
Защо изобщо теб те има?
Да създадеш и... да оставиш нещо?!
Защо?
За да не се затрие семето?!...
Една "гдинка" повече в природата?!
Човече, мравка или... пеперуда,
Еднакво живи -
феномен?!...
Говориме за... съвършенството.
Нима?!...
Природата е пълна с твари съвършени,
а ние сме се взели на сериозно!
Опиянени - истински - блажени,
пропити с... самочувствие помпозно.
Огледай се!
Прашинке на природата,
прозри накрая истината гола,
че... можеше и да си друго.
Примерно:
Крака на... стола!...
* * *
© Валентин Желязков Todos los derechos reservados