2 dic 2017, 0:09  

Камбана от болка 

  Poesía » De amor
259 0 2

Камбана от болка

 

Когато зазвънят камбанки
и тръгне бялата шейна
прокара пак партина нова,
по белоснежната земя,
Надеждата ръце подава,
родена в Коледната нощ,
и някъде я срещат двама,
със пълни чаши в полунощ!
Зная – пак ще ме подмине,
ще поболея, ще тъжа,
ключа си някъде изгуби 
в несбъднатост е любовта!
И в мен ще зазвъни камбана,
от болка ще се удря пак,
сама на прага се изправя,
остава тъжен този свят.
О, повече не ще призная
на влюбеното си сърце,
да бие тъжно, неразбрано,
подведено... за миг поне!


Елеонора Крушева

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря Бени,беше ми много тъжно,но състоянието бързо отмина.Дори снощи бях на тържество и хубаво си поиграхме хорце!
  • Не тъгувай, Норче! Опитай се да ощастливиш някого, който има нужда... Това е смисълът на празника, тогава и ти ще се почувстваш щастлива! Поздравявам те за хубавия стих!
Propuestas
: ??:??