8 jun 2007, 12:06

Камуфлаж за различности 

  Poesía
1390 0 16
Нощем.
По редовете се въргалят запетаи.
Лаят.
Прибират смисъла обратно във кошарата.
Шарено
като родопска черга,
утрото се свлича
по тротоарите на сънения град.
Оглеждаш се в лице на непознат.
И светофарите пищят,
че сте си ничии.
Сутрин
обличаш камуфлаж срещу различности.
Обричаш се (за малко?)
на типичност.
И тръгваш по бетонния си път.
Не се обръщай!
Релси те следят
с трамвайно безкомпромисно безличие.
А снощи
във редовете смисълът подиша
от въздуха на капсулата-стая.
Не знаеше?
Блажени са незнаещите.
Свещен е коловозът!
... Запетая...

© Елица Мавродинова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??