18 nov 2017, 9:31

Камък 

  Poesía » Filosófica
323 0 4

                                                            Камък

 

Камъкът на мястото си тежи,

направил си място в земята, лежи.

Не го поклащат бури и ветрове,

не се помръдва и при дъждове и снегове!

 

Човекът като камъка на мястото си тежи,

сред близки хора и приятели добри!

Спечелил уважение в своята страна,

работи, учи, бори се в България!

Тук е мястото му в неговата родина!

 

Търкулне ли се камъка веднъж,

ще продължи на шир и длъж.

Но няма да тежи както някога,

ще го подритват, този и онзи сега!

 

Така се случва и с човек в чужбина,

работи за чужди, за пари напоени със сълзи!

За някой чуждоземен нагъл  богаташ,

на душите човешки някой търгаш!

А българинът е много умен! Той си е наш!

 

© Валентин Миленов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??