Картина, рисувана с пръсти,
гневна картина:
как дявол набожно се кръсти
във Райска градина.
Картина, рисувана с ярост,
ярко червена:
дете, малтретирано с радост
пълзи на колене.
Палитра от огън и четки -
змийски езици:
безумна тълпа зад решетки,
простреляни птици.
Картина, Живота отрекла
с гледки от Ада,
духа на неволи обрекла
без зов за пощада.
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados