13 мая 2010 г., 12:07

Картина 

  Поэзия » Другая
494 0 2

Картина, рисувана с пръсти,

гневна картина:

как дявол набожно се кръсти

във Райска градина.

 

Картина, рисувана с ярост,

ярко червена:

дете, малтретирано с радост

пълзи на колене.

 

Палитра от огън и четки -

змийски езици:

безумна тълпа зад решетки,

простреляни птици.

 

Картина, Живота отрекла

с гледки от Ада,

духа на неволи обрекла

без зов за пощада.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??