След доста петилетки в комунизъм
и тридесет години свобода
поисках в тази много кофти криза
към плажове на юг да полетя.
Избрах да си отдъхна - зад океана,
и букнах пет звезди по интернет.
Платих за Ол инклузив край Хавана
и място до прозорец в самолет.
Извадих си паспорт за нула време -
В районното тълпата прередих.
Хавайки - две си купих по-големи,
и левове за песо размених.
Пристигнах горд на нашето летище
направо край гишето за Мадрид.
В салона, сред мигриращи пълчища
поседнах да изчакам моя гид.
Там бързо се събра огромна група -
Пътуващи до Куба, като мен.
По шорти, по хавайки, по бижута,
жадуващи кубински ром и тен.
Усмихнах се на всички - поотделно.
Целунах на мадамите ръка!
Сърцето ми - заби - неравноделно
щом зърна най-красивата жена!
Изправих се пред нея леко мудно,
намигнах и с едното си око.
Поех си въздух някак много трудно,
и рекох й: - Да пийнем по едно!
Блондинката, бе истинска и пряма.
С очите си - красиво каза: - Да!
Разбрах, че с русокосата ми дама
ще мога денонощно да не спя!
Поръчах в миг бутилка Сива гъска*
на барчето в отсрещното кафе.
Без кока кола, швепс и без закуска
започнахме банален мурафет.
А дамата - в мен мигом се увлече,
разпусна си разкошната коса.
В Мадрид не полетяхме, стана вечер.
От гидчето ни нямаше следа.
В един момент усетих, че напразно
си мислим за карибското море.
Че кинтите ни, в случая - за жалост
са в сметките на някое менте.
И вместо край мечтаната Хавана,
в лагуна до тропическа гора
заминахме с блондинката в Каварна
на къмпинг, на полето, без вода!
А там се забавлявах твърде кратко.
Набързо - там останах без пари.
Солено ми излезе - всичко сладко -
блондинката обра ме на зори!
Невярващо се втренчих към небето.
Измамен, недолюбен и обран!
На чувства, аз не случих край морето,
а в интернет попаднах на капан.
И както се разхождах над скалите,
и смятах да се хвърля върху тях,
видях - една сирена сред вълните,
която моментално пожелах.
Не се замислих - скочих във водата.
Протегнах към русалката ръка.
Тя силно ме прегърна, но съдбата
и този път със мен се подигра:
Попаднал бях на истинска Горгона!
Медуза със отровни пипала!
Танцуваща - по нервите - Мадона!
В живота - Моя бъдеща... жена!
*Сива гъска - известна френска водка.
Юри
Йовев
Август
2020 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados