25 dic 2014, 16:09

Като дреха 

  Poesía
459 0 4

 

                                        „. Не пожелавай нищичко, което...
                                          с везна в теглилка да се мери."

                                                              Евгения Тодорова

 

 

А аз те меря – дума подир дума
останаха неказаните само
и няколко написани поеми
в трапчники по леглото ми... от рамо

и всичките пътеки посред пладне
втъкани в пясъчни постели
и времето покълнало напразно

на прага ми от стъпки оредели...

... разплитат ме до залеза в утеха –
пропуснатото утре да намеря
и дума подир дума като дреха
някога по мен да те премеря...

 

 

 

 


 
 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??