Желанията мои още ме изгарят,
и мислите ми все към теб летят.
Но питам: до кога ще ти доказвам,
че копнеж тая да бъдеш в моя земен път?
Два полюса сме, толкова различни -
аз - пожар съм, ти - студен и в скреж.
Но срещнем ли се някъде, от "безразличие"
ще покорим света голям. И със копнеж,
като две разнопосочни магистрали,
обратно на всеки математически закон
в пламъците наши, от любов запалени,
в пресечна точка ще се съберем.
И ще горим - аз в тебе,ти - във мене,
като кристал под пламъка ще се стопим.
Но с него двама заедно в сърцата си
букети от наслада ще си подарим.
Тъй чувствата, облечени като звезди,
с частици красота земята ще залеят.
Безименни тук нека да останем аз и ти,
но песни за любов света след нас да пее.
© Петя Кръстева Todos los derechos reservados
за миналата, днешната, предишна...
за споделената и прокълната,
но РОМАНТИЧНА като теб самата!