9 dic 2020, 11:15  

Като красив плакат – залепнал на контейнер 

  Poesía » Filosófica
471 2 6

Като красив плакат – залепнал на контейнер,
животът рай,  но нарисуван обещава.
Подухне вятърът и разлепи го, зейне,
реалността ни. И каквато е – такава. 

 

А времето - объркано и зло,  и гадно,
какъв ти ангел? Само пъклените двери.
В контейнерът поне една душица гладна,
огризки за вечеря може да намери.

 

И лъскави, с варак изписани заблуди,
а в този рай - змията май е най- голяма.
До тънко, беличко бастунче пак се буди,
безокият. И сляп е, и  надежда няма.

 

Минава градският чудак, магия пръсва,
та него знаят го  и уличните псета.
Рисуваният рай, отесено откъсва –
на него стих ще пише, тази нощ поетът.

 

А щом Зорницата заспи – с петли последни,
и своя тъжен стих от звезден прах изваян,
ще пожелае той : Слепецът да прогледне,
в сърцето детско, пак да преоткрие рая.

 

-------------------------------------------------------------------------------------

Благодаря, сенсей, за идеята.

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??