3 dic 2011, 9:58

Като куче и котка 

  Poesía
1107 0 14

Като куче и котка

 

Като куче и котка я караме с теб -

сутрин в седем е точка критична.

Новини, политика и ругаеш наред,

а пък аз съм аполитична.

 

След четвърта цигара и дълго кафе

утринта е по-малко сънлива.

Докъм девет проглеждам и виждам небе,

и се чувствам почти полужива.

 

Ти си с остър характер - направо чешит,

на четирсет аз още съм дива.

И след среща със мен си тотално убит -

като жилен от млада коприва.

 

И ревнуваш наред - от мъже, от жени,

и ме дебнеш със меча походка.

Ти си стар динозавър от креда, нали? -

но за мен си безценна находка.

 

И на двеста и нещо все още си мъж,

как ме искаш на втората водка!

Няма друг като теб и нашир и надлъж -

от Мъглиж до далечна Чукотка.

© МАРИЯНА ФИЛИПОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??