Като куче и котка
Като куче и котка я караме с теб -
сутрин в седем е точка критична.
Новини, политика и ругаеш наред,
а пък аз съм аполитична.
След четвърта цигара и дълго кафе
утринта е по-малко сънлива.
Докъм девет проглеждам и виждам небе,
и се чувствам почти полужива.
Ти си с остър характер - направо чешит,
на четирсет аз още съм дива.
И след среща със мен си тотално убит -
като жилен от млада коприва.
И ревнуваш наред - от мъже, от жени,
и ме дебнеш със меча походка.
Ти си стар динозавър от креда, нали? -
но за мен си безценна находка.
И на двеста и нещо все още си мъж,
как ме искаш на втората водка!
Няма друг като теб и нашир и надлъж -
от Мъглиж до далечна Чукотка.
© МАРИЯНА ФИЛИПОВА All rights reserved.