4 feb 2012, 11:16

Като съдба-орисница 

  Poesía » Otra
478 0 1

Завърнаха се с крясък мъртви спомени.

Избодоха ми трескаво очите.

Превърнаха се в капки неотронени.

В главата ми осъмнаха занитени.

 

В миг побелях – самотно и отчаяно.

Пространството се сви до безобразие.

И само в тъмното една ръка изваяна

остана с мен. Да ме кори и пази.

 

А после съмна. И се разпиляха птиците.

Умората стоглава се събуди.

Последен щрих от красота в зениците...

Сбогувах се със всички пеперуди...

 

Сама си тръгнах – непрогонена , неспирана...

Съдрах си джоба – пълен със измислица.

Със синьо безразличие гримирана,

но истинска. Като съдба–орисница.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Поздрав за хубавия стих Нинче!
Propuestas
: ??:??