11 ene 2011, 21:24

Като теб, като мен 

  Poesía » Filosófica
669 0 1
Като теб, като мен

Като кръв от рана,
като сълзи от очи,
като къс от сърце,
като парчета лед от измръзнали ръце.

Като пръсти
от отрязаните ми крака,
като нокти,
изтръгнати с железни клещи -
като огъня от кладата горещи.

Като животно
в стомаха на човека,
като човек
в устата на машината,
като усмивка
в потока от страдание,
като угасваща звезда
в обречена на вечен мрак земя.
 
Като песен
в мълчанието на откъснати езици,
като пясък
между шепите на слепец,
като шепот
в безсилието на немия.
 
Това сме -
аз като теб и ти като мен,
претоварени с лъжи мечти -
нощ след нощ и ден след ден.
Като пътник уморен...

© Задгробник Евотош Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • мисъл
    форма
    красива трансформа
    в златното сечение на дните ти
    Това е моето пожелание към теб
Propuestas
: ??:??