14 jun 2014, 14:16

Катюша 

  Poesía
420 0 3

Луната изгрява отново

и пак е неделя следобед,

и пак е потънал в олово,

светът, в поредната пролет.

В Русия се бият руснаци,

в Русия убиват се братя!

Маршируват на роти казаци,

а бомби разкъсаха Катя.

Украйна е всъщност Русия,

и Катя е всъщност рускиня,

кажете ми, как да не пия,

мастика и водка със диня?

Най-честно се пие от мъка!

Най-истинско, редно е някак!

Под лъжичката нещо ти тъка,

в сърцето замръзнал е крясък!

Не може, не бива, не става,

безумно е някак по пости,

във наша, славянска държава

дявол да идва на гости.

А Катинка беше решила

да гледа Тургенев в неделя,

и рокля си беше ушила,

пък някой я подло застреля.

Откъсна и с бомба краката,

в кръвта си лежеше безмълвна,

опита да диша горката,

смъртта я бавно погълна,

а тя имаше вече билети,

и рокличка имаше даже,

а нечии там самолети,

Катюшка, решил някой да смаже...

Но Катя не е в боя самичка.

Има още Катюши!

Само че тя беше добричка,

а ония Катюши са лоши...

© Лебовски Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??