15 jun 2014, 11:34

Кехлибарено 

  Poesía » De amor
618 1 18

Кехлибарено,
с цвят на любов,
се изсипа
в ръцете ми лятото.
И пристъпила
в изгрева нов,
станах ласкаво топла.
И златна.
И пулсираше
в мене море,
по скалите
се ронеха птиците.
Той и тя
бяха вплели ръце
и по стъпките
пясъчни тичаха.
И видях
как вълната се спря,
укротена
след толкова тичане
пред изписано
с мъжка ръка,
с мъжка ласкава нежност
"обичам те".
Спря и залезът
в ален покров,
неотърсил
от себе си златото.
Кехлибарено,
с цвят на любов
се изсипа
в сърцето ми лятото.

© Христина Мачикян Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??