21 oct 2012, 21:53

Кестенови мисли 2 

  Poesía » Otra
379 0 0

Мислите ми се търкалят като кестени,

весели и обли, по паважа.

Те са есенни, добри, естествени.

Малко тъжни са... Ще ви разкажа  

 

как сърцето ми – листо червено –

бавно се сбогува с тая есен

и танцува тихо, осланено,

недопяло свойта кратка песен.

 

Чувствата ми – кестенови също –

в миг поемат друми неизбродни

от обвивката с бодли - зелена къща -

вън се втурват зрели и свободни.

 

Във душата кротко се промъква

нова обич – гладка като кестен.

Летният възторг, уви, помръква.

Но красива идва нежна есен.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??