11 sept 2020, 11:33  

Kестенът в мойте очи. 

  Poesía » Otra
452 6 13

Ако тръгна на път, позове ли ме вятър - в полето,
ще поискам от времето само за малко да спре.
Да ушия бохчичка от синия край на небето,
с две дъги да си гребна от лятното  топло море.

 

Да сплета във косите си зрънце от златната дюна,
от соления бриз да изпрося флаконче парфюм.
Мокър чайка, без глас за довиждане пак да целуна,
малък рак да науча - да смята тъгите - наум.

 

И тогава ще литна, дано сетно ято догоня,
светли жерави, с обич рисуващи нежни лъчи.
А след мен нека есенни багри щастливо се ронят
и дано спомнят някому кестенa в мойте очи...

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??