Рутката на Рут цъфти,
сякаш даже, че ще върже.
Аз, априлските сълзи,
трябва ли със нож да стържа?
Кифла върху саркофаг.
Запали свещица, Боже!
И жената ти е враг,
ако е в змийска кожа.
Даже Ротердам е ням
пред деянията Рутски.
Няма свян, дори от храм,
нейният трофей бермутски.
От разкрачена жена
чакай нещо да се случи.
Срам за цялата страна
пак десятката улучи.
Българката де е днес?
Кой затри я в Рутска кожа?
Или нечий интерес
я е сложил пак под ножа?
Избори ни предстоят.
На плакати ли ще бъде?
Перущица и Батак,
с Рут ли демони ще пъди?
Свобода и смърт - защо,
на байрака веза Райна????
Щом такова потекло,
днес го веят с яка майна....
© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados