Кисело слънце виси на комина,
весели облаци тихо горчат.
Лятото кисело се спомина,
шута му би със финес есента.
Кисело зеле с две шепи сланина
в кисела кухня се бавно пече.
Кисел човечец от клисава глина
кисела скука тъче ли, тъче…
© Геновева Христова Todos los derechos reservados