23 mar 2008, 19:36

Клада за поетите 

  Poesía » Otra
475 0 3

КЛАДА ЗА ПОЕТИТЕ

І

Съберете всички клони,
натежали от метафори,
донесете сухите треви,
огньовете,
приживе опалвали очите им,
изберете хълм висок,
където техният приятел вятърът
пламъка ще разлютява.
Изчакайте до свечеряване звездите,
не забравяйте
и още залеза, докато надзърта
зад последната черта,
стъкмете кладата
и завържете ги с въжетата на любовта,
които цял живот са плели.

ІІ

Накажете ги
и изпълнете тяхната рецепта -
нека пламъкът огьва се под тях,
косите им да пукат като троскот.
Един от вас да грабне арфата
и звукът като елей да се излива в огьня.
Сторете го без гняв, без ярост,
сред толкоз аромат и багри.
Това е звездният ви миг -

по лицето на справедливостта
немислимо е да има сянка.

© Константин Делов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Чудесно е!Добре дошъл!
  • Здрасти, Коко!

    Добре дошъл!!!*
  • Какъв пореден дебют,драги зрители!!!Каква изобличаваща драма в сайта!!!Какви ли настроения ще породи във "феновете"?!
    Ю РОКС!!!:>>>>>>>>>>>>>>>

    То не бил голям жълъд паднал...
Propuestas
: ??:??