27 ago 2022, 18:20

Клетва 

  Poesía
403 8 19

От август само шепичка остана.
Отлитат птици с лято по крилете.
А в мен бълбука още смях за двама
и още имам слънчице в ръцете.

Дали парче да чупна от небето
на избродиран светло син следобед,
или с рапанче, скътало морето,
да си направя бял, вълшебен кораб.

Та щом Луната в облаци се свие
и есенно звездиците увехнат,
а вятърът пред прага ми завие
да имам глътка август - за утеха.

Че лятото душата ми жигоса.
Навярно му е дала клетва в синьо -
да бъде морска, пясъчна и боса
и само него в себе си да има.

© Деа Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??