КЛОШАР НА ЛЮБОВ
Събира от контейнера любов
захвърлена, изтрита, овехтяла.
Неоценена, забравена от друг,
тя служи и помага на клошаря.
Събира от контейнера любов...
и любовта за жалост се захвърля.
Дори сърцата да кървят,
това на пречи на клошаря.
Той наблюдава хората от своя кът,
не се смущава, че го подминават.
С надежда рови в купища боклук,
намери ли любов, се забавлява.
Не се гнуси от лошата среда,
с това се свиква поначало.
Дарява ли го с нещо любовта,
клошарят взема я и оцелява.
© Иван Иванов Todos los derechos reservados