Когато Бог ни е създавал,
от глина дълго ни е ваял.
Славяните – от бяла глина,
китайците – от жълта глина,
и негрите – от черна глина.
А дух когато ни е давал,
с едничко духване го правел.
Защо телата ни са здрави,
а пък по дух сме баби слаби?
Аз, мисля, отговора знам:
набързо нещо щом се прави,
то е за майстора си срам!
О
© Ангел Чортов Todos los derechos reservados