17 feb 2013, 12:30

Когато делникът превърне се във празник 

  Poesía
913 0 3

Все себе си виня за всички грешки.

Все търся бряг без име под звездите.

Залутана в предишните копнежи

изпридам паяжини с  мислите.

 

С копривени ръце извезвам ризи

за братя дето липсват, да загърна.

Подмятам на тура и ези

пак бримката, която да наметна.

 

А делникът кикоти се без жалост.

Забил стрела в душата ми лирична

и няма нито капка милост,

че някак си превръща ме в излишна.

 

Макар излишна, никому ненужна.

Събирам спомени от днес за утре,

когато някому, ще дам заслужена

една усмивка топла, като слънце.

 

Тогава всички бури и тайфуни,

ще кротнат, делникът ще стане празник.

А дланите ще станат много нужни,

когато братя - лебеди прегърнат.

 

И вече няма да виня и търся грешки,

ще бъда мила, като усмивката на мама.

В очите ми ще никнат теменужки,

а болката отдавна ще я няма...

 

 

,

 

 

 

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ти, успя да ме докоснеш!
    "И те ме спряха на ръба на бездната.
    Със тях спокойно ще вървя напред.
    А другите, по- многото изчезнаха...
    Не са ми нужни...ще броя до пет."
    Катя
  • "В очите ми ще никнат теменужки"
    Поздрав!
  • Не се вини,това разболява душата! Поздрав от вече минала по този път!
Propuestas
: ??:??