19 mar 2009, 2:35

(Когато едно момиче пита една) Жена 

  Poesía
631 0 5

(Когато едно момиче пита една) Жена

 

 

Защо са ти, бабо, сълзи от тревога,

от възраст и мъдрост, от опит и крах?

И как от "не искам" роди се "не мога"?

Защо смелостта ти превърна се в грях?

 

Защо не изтриеш горчивото време,

белязало снимките в сиво и прах?

Защо вместо гордост, животът е бреме,

пропило в очите ти мъка и страх?

 

Тежи ли да бъдеш живяна, голяма,

свободна,  пленена, със дом, но сама?

Не е ли това, без което я няма

първичната, истинска, вечна жена?

© Владислава Генова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??