4 jul 2023, 11:44

Когато паднат маските 

  Poesía » Filosófica
263 3 2

Понякога сърцето ми се свива

от болката на мрачната ми мисъл,

че щастието с мене се размина 

и видиш ли, така ми е написано...

А иначе се взирам денонощно

в невидими за повечето хора, 

неща от хаотичния разкош 

на гледащи към мене, кръгозори... 

Душите им досущ, като планети 

витаят във космически безкрай 

и ярко във зениците ми свети 

надеждата, че всъщност има рай... 

Понякога, когато съм спокоен, 

(един почти митологичен факт) 

събличам суетата от героя си, 

с въздишка във житейския антракт. 

И маските за всички настроения 

се стичат от разплакан макиаж. 

Зрителите искат представления, 

повярвали в нестихващи миражи... 

Понякога лъжата става истина 

и въпреки сърдечния ми спазъм, 

си казвам, че тъгата е измислена, 

за да не мога истински да мразя... 

 

©тихопат. 

Данаил Антонов 

02.07.2023

 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Силно.
    Поздравявам те.
  • Как иска ми се да ти отговоря в стих
    на твоето житейско откровение.
    Защото в твойте думи аз открих
    така пронизващо и истинско прозрение.
    Браво!
Propuestas
: ??:??