12 feb 2008, 8:01

Когато ти умираше за мене 

  Poesía » De amor
515 0 5

Когато ти умираше за мене,
чувах мислите копнежни,
успяваше ти, без да подозираш,
всичко да ми вземеш -
и ум, и страст, мечти, надежди...
Когато ти умираше за мене
и ме следеше с пламнали очи,
сънувах само тебе,
дори когато знаех, че до мен той спи...
Когато ти изгаряше за мене
и аз по теб въздишах тайно,
във мрака припознавах твоя
в неговия лик омаен...
Дори когато той ме любеше най-нежно
и кълнеше се с най-милите слова,
дори тогава - уплашена, че искам те горещо -
изстивах аз към него на мига...
Затуй не исках да повярвам,
че любовта, която ни погубваше
така угасна...
Да повярвам аз отказвах,
че щом най-сетне с теб се имахме, останахме
на самотата си подвластни...

© Теодора Драгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??