КОГАТО УБИЕШ ПРИЯТЕЛ...
Помоли ме веднъж да не те наранявам
(аз такива неща не забравям).
Но ето, след време
Точно ти, приятелю големи,
С приятелското си потупване ме бутна на пътя, в калта
И проследи с нескрито задоволство как върху мене премина кола.
След това от моята бликнала кръв си изрисува рани,
Показваше ги на всеки и търсеше състрадание,
Но въпреки това с последните си сили, в последна молба,
Аз пак към тебе протягам ръка...
Не, този път не очаквам от тебе спасение.
Молбата ми е за едно обикновено скромно погребение
И ако може да звучи песента на Металика:
... НИЩО ДРУГО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ
© Дарена Todos los derechos reservados
Явно девалвацията в човешките отношения е излязла извън всякакви граници в нашата държавица,казвам това защото само в рамките на един ден срещнах две произведения по темата приятелство-предателство.
Написани с много болка от авторите им:
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=239758