27.01.2011 г., 17:14 ч.

Когато убиеш приятел 

  Поезия » Философска
896 0 2

КОГАТО УБИЕШ ПРИЯТЕЛ...

 

Помоли ме веднъж да не те наранявам

(аз такива неща не забравям).

Но ето, след време

Точно ти, приятелю големи,

С приятелското си потупване ме бутна на пътя, в калта

И проследи с нескрито задоволство как върху мене премина кола.

След това от  моята бликнала кръв си изрисува рани,

Показваше ги на всеки и търсеше състрадание,

Но въпреки това с последните си сили, в последна молба,

Аз пак към тебе протягам ръка...

Не, този път не очаквам от тебе спасение.

Молбата ми е за едно обикновено скромно погребение

И ако може да звучи песента на Металика:

 

... НИЩО ДРУГО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ

© Дарена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??