28 feb 2005, 11:42

Когато всичко ми е наобратно 

  Poesía
667 0 1

Когато всичко ми е наобратно
и ме заливат ледени вълни,
уж обгърнала съм изгрев,
а залез застрашително
ме дебне отстрани.
Когато калинките от дланите
са отлетели - мравки
и тежки бръмбари пълзят,
а вятърът нахлува
като дива орда,
готов да помете
и малката надежда
за пролетни и летни дни.
Когато денят скъпернически
се усмихва през мъгла
висяща на парцали,
жадувам бляскави искри,
вишневи и люлякови багри.

© Галя Николова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??